Stress Terapi

Stress er en indre tilstand, hvor din krop er i konstant alarmberedskab, og din hjerne frigiver stresshormonerne  adrenalin og kortisol. Når stresshormonerne stiger i kroppen, falder lykkehormonet: serotonin.

Denne tilstand kan give symptomer som uro, hovedpine, svimmelhed, søvnproblemer, irritabilitet, infektioner og træthed. Stress opstår bl.a. når de krav, du eller andre stiller til dig, overstiger dine ressourcer.

Stress skal give os energi til at håndtere midlertidige farer. Men længerevarende stress kan have negative konsekvenser på alle dele af vores liv. Jo længere tid, du har været stresset, jo større konsekvenser, kan det have for dit helbred. Derfor er det vigtigt, at du får professionel hjælp, så du kan genfinde livskvaliteten. Er dit nervesystem stresset, vil det typisk enten blive fanget i et overaktivt alarmberedskab eller kollapse, som for eksempel depression.

Uanset om der er tale om en mental, følelsesmæssig eller fysisk overbelastning, vil effekten af stress påvirke både krop og psyke. Det påvirker dit åndedræt, så du trækker vejret mere overfladisk og spænder i kroppen. Signalerne mellem hovedet og kroppen bliver hæmmet, så du får svært ved at mærke dig selv.

Sammen skaber vi en sund balance mellem krop og sind.

I en hektisk hverdag glemmer vi ofte at mærke kroppens fine signaler og taber kontakten til vores dybere natur.

Gennem kropsterapi får vi genskabt kontakten til din krop, og du får en stærkere forbindelse til din indre kerne. Med  kropsterapi og samtaler skaber vi en sund balance i dit nervesystem, frigør din vejrtrækning og afspænder kroppen.

Vil du book en tid?
Nyttige sider
terapi i Nordsjælland - Fyrtårn

Depression Terapi

PTSD Terapi

Terapi i Nordsjælland - Ældre kvinde

Angst & Social angst