Angst Terapi

Angst & social angst

Angst er en naturlige følelse og overlevelsesreaktion, men følelsen kan komme til at fylde for meget, hvis nervesystemet permanent er stresset og alarmberedskabet på konstant overarbejde.


Angst kan give symptomer som generel uro, søvnbesvær, hjertebanken, sved, en følelse af at være truet på livet, bekymring mv. Derudover sætter angsten et aftryk i kroppen.


At være bange er en helt normal følelse eller reaktion, der opstår automatik, når vi føler os truede. Denne reaktion er vigtig, fordi følelsen af angst skærper opmærksomheden og hjælper dig til at reagere hurtigt, hvis det er nødvendigt. Angsten hjælper dig til at kunne handle på noget, der potentielt kunne være farligt eller ubehageligt, også selvom angstfølelse opleves som ubehagelig indenfra.


Har du social angst, kan det være du har en stærk frygt for sociale situationer. Måske lider du af ekstrem selvbevidsthed og bekymrer dig over, hvad andre tænker om dig eller er bange for at begå fejl, blive afvist eller blive dømt af andre mennesker.


Både krops- og samtaleterapi har en positiv virkning på angst. I mine behandlinger vil du typisk arbejde med din livssituation og hvilke udfordringer, du aktuelt står med eller har stået med.


Du kan lære øvelser og vejrtrækningsteknikker, der hjælper dig ned i kroppen og lære dig at spænde af, samt konkrete teknikker til at håndtere angsten. Gennem den fysiske berøring i behandlingen skabes større ro og nærvær. Den fysiske kontakt i behandlingerne medvirker til at du får skabt den base og føling med virkeligheden, som mange taber, når vi bliver fanget i hoved og tankerne.

Vil du book en tid?
Nyttige sider
terapi i Nordsjælland - Fyrtårn

Depression Terapi

Stress Terapi

PTSD Terapi