Naturterapi

I naturterapi arbejder vi med naturens grundlæggende principper: 1) Alt er forbundet, 2) Balance, 3) Cyklusser af lys og mørke, 4) Naturens rytme og langsommelighed, 5) Mangfoldighed og gensidighed.


Når du bevæger dig i og med  naturen, kan naturen vise dig hjem til dig selv. Naturen og den naturbaserede terapi styrker vores mentale og fysiske sundhed og forbinder os med vores egen livskraft. Natur- og skovterapi er særligt velegnet til mennesker med stress og depression.


Naturterapi har en lang positive effekter:

Forskning viser at 2 timer i naturen forbedre din sundhed og skaber mere velvære. Det, der sker, når vi er i naturen, er at vi kommer ”tilbage til det grundlæggende” og derfor er det nemmere at mærke vores egen oprindelige natur – uforstyrret af støjen fra ængstelige tanker, mobiltelefoner, familie- og arbejdspligter.


Sanseligheden i naturen tager dig tilbage til nuet og forankrer dig i det konkrete nærværende. Naturterapi foregår typisk med samtaler og væren i naturen kombineret med øvelser i form af meditation og groundingteknikker. Det bringer dig ned i kroppen / Det giver dig kontakt med kroppen, forbinder dig med  dit indre og skærper dine sanser.


Grounding handler om ‘jordforbindelse’, dvs. at have begge ben på jorden og mærke livet og din forbundethed, som det er – nu og her.


Ved at forbinde dig til jorden får du et stærkere fundament, du opnår en større, indre styrke. Jordforbindelse giver dig mulighed for at slippe stress og forbedre dit humør.


Terapien gennemføres uanset vejret, så klæd dig godt på i varmt tøj, som tillader at vi bevæger os væk fra stierne.

Vil du book en tid?
Nyttige sider

Kropsterapi

Se priserne

Samtale Terapi